Nem biztos, hogy az uzsorás ásta el a csepeli áldozatokat

2011.08.12. 22:15 Módosítva: 2011.08.13. 07:59
Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a földbe ásott erdélyi férfi ügye összefügg a csütörtökön Csepel egy erdős területén megtalált négy holttest ügyével. A sajtóértesülések szerint a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható délszláv férfi ellen egyelőre csak rablás és személyi szabadság megsértése miatt folyik eljárás, a férfi valószínűleg "nyomozási alkut" ajánlott a rendőröknek - hangzott el az MTV péntek esti híradójában.

A hírműsor szerint a délszláv, macedón férfi mutatta meg a helyszínt a rendőröknek, feltehetően nyomozási alkut ajánlott: azt mondta, mutat egy helyet az erdőben, ahol négy halott van elásva. Az általa megadott helyen találta meg az Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a négy holttestet. A Híradó tudósítója szerint a nyomozás vélhetően két szálon fut, mivel a rendőröknek ki kell deríteniük, hogy a négy embert a macedón férfi ölte-e meg, ha nem, akkor ki volt a gyilkos.

Az áldozatok maradványainak boncolása és azonosítása délelőtt kezdődött meg az Igazságügyi Orvostani Intézetben. A túlélő - egy 30 éves erdélyi férfi, akinek sikerült megszöknie, miután kiásta magát a gödörből, amelybe nyakig betemették - családjával együtt a Baptista Szeretetszolgálattól kért segítséget, mert attól tart, hogy az elkövetőnek lehetnek bűntársai. Jelenleg egy úgynevezett védett házban tartózkodnak - mondta el a híradónak a Magyar Nemzet munkatársa, Lukács Csaba, akinek a fiatalember korábban beszámolt a történtekről.

Mint elhangzott, múlt pénteken csalta el az erdőbe délszláv ismerőse, ahol egy viskóban élő hajléktalan férfi és annak élettársa segítségével "fojtogatta, fejbe rúgta, majd gúzsba kötve nyakig a földbe ásta". Akkor sikerült kiszabadulnia, amikor a három ember az eltulajdonított bankkártyájával elment, hogy pénzt vegyenek ki egy automatából.

A kiszabadult férfi által adott személyleírás alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai még aznap elfogták a délszláv férfit, a hajléktalan férfit és a fiatalkorú lányt. A bíróság hétvégén mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte. Az MTV információi szerint viszont emberöléssel egyelőre sem őt, sem a társait nem gyanúsítják.

Ellenőrzik a hajléktalanokat

A Híradó úgy tudja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a történtek után utasította Pintér Sándor belügyminisztert, ellenőrizze azokat a területeket, ahol hajléktalanok élnek. A nyomozás jelenlegi állása szerint ugyanis a csepeli ügyben fedél nélküli ember is érintett bűnsegédként - hangzott el a péntek esti híradó végén.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a rendőrség honlapján azt írta, hogy a négy ember halálának pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják. Az NNI emberölés miatt indított nyomozást; a bűnügyről a nyomozás érdekeire tekintettel más információt egyelőre nem kívánnak közölni.

Bartha László, az NNI szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a bűnügynek hány gyanúsítottja van. Mindössze annyit közölt: a csepeli területen befejezték a helyszínelést. Korábbi sajtóértesülések szerint egy szerb uzsorás gyanúsítható a bűncselekménnyel, de Szerbia budapesti nagykövetsége cáfolta, hogy a feltételezett elkövető szerb állampolgár vagy szerb nemzetiségű volna. Információik szerint macedón lehet a tettes.

Összezuhant

A harmincegy éves, székely származású magyar állampolgárt rémálmok gyötrik, pszichológus segítségére szorul - írja a szombati Magyar Nemzet. Arcán és nyakán még mindig jól látható külsérelmi nyomok vannak, de a vele történt szörnyűségek ellenére tegnap is bement dolgozni, hiszen „meg kell élni valamiből”. A férfi azzal vigasztalja magát: kínjai és szenvedései nem voltak hiábavalók, mert legalább nem lesz több áldozat. Édesanyját is megviselték a történtek: tegnap este, amikor kiderült, hogy fiának támadói legalább négy embert megöltek, összeroppant – tudta meg a lap.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport