Hatos gyilkosság Jersey szigetén

2011.08.15. 00:29

Leszúrtak hat embert, köztük három kisgyereket vasárnap a Nagy-Britanniához tartozó Jersey szigetén. A hatos gyilkosság gyanújával őrizetbe vettek egy 30 éves férfit - közölte a brit rendőrség.

Az eset a sziget fővárosának, St. Heliernek az egyik lakásában történt. Egyes szomszédok szerint az áldozatok – két férfi, két nő és a három gyerek – ugyanahhoz a családhoz tartoztak.

Rendőrök biztosítják a helyszínt (Fotó: Ian Le Sueur)
Rendőrök biztosítják a helyszínt (Fotó: Ian Le Sueur)

Öt áldozat a helyszínen meghalt, a hatodikat még élve találták a lakásban a mentők, de a kórházban belehalt sérülésébe. A feltételezett gyilkos is megsebesült, de nem életveszélyesen - tették hozzá a rendőrök, akik szerint az áldozatok mind jerseyi lakosok voltak.

"Jersey hihetetlneül biztonságos sziget, valószínűleg a nyugati világ egyik legbiztonságosabb helye. Ezek a fajta incidensek rendkívül ritkán fordulnak elő" - niylatkozta a yomozást veztő Stewart Gull, aki elmondta: egyelőre még nem tudták kideríteni, milyen nemzetiségűek voltak az áldozatok, milyen rokoni szálak fűzték őket egymáshoz és mennyi idősek voltak a gyerekek.

A szomszédok közt viszont volt olyan, aki azt állította: az áldozatok közt lengyelek is voltak. Egy másik szomszéd pedig arról számolt be: a gyilkosság időpontjában hallotta, ahogy sikítanak a gyerekek. "Nem egy játékos sikoly volt - ezek halálos félelemből eredtek" - nyilatkozta a BBC-nek.

A francia partoktól 20 kilométerre fekvő, de Nagy-Britanniához tartozó,  százezer lakosú, legnagyobb Csatorna-szigeten valóban ritka az erőszakos bűncselekmény, így az eset alaposan megrázta a helybelieket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport