Láthatatlan pénisszel szexelt, felgyújtották

2011.08.17. 15:38
A férfit azért ölték meg, mert varázspéniszével nőket rontott meg. A boszorkányság igen elterjedt Dél-Afrikában.

Tizenkét embert gyanúsítanak Dél-Afrikában azzal, hogy elevenen elégettek egy férfit és felgyújtották a házát is. A Malalane melletti bódéváros lakói azonban állítják: a férfi sámán volt, aki láthatatlan varázspéniszével nőket rontott meg, képes volt állatokkal beszélni, felesége pedig időnként kígyóvá alakult.

Az utóbbi érthetővé teszi, hogy miként menekült meg a nő és lánya, akik, miután rájuk gyújtották a házat, megszöktek, és azóta ismeretlen helyen tartózkodnak. A feleség az elkövetők szerint kígyó alakjában az egész falut terrorizálta.

Sunnyboy átok miatt elhunyt

Az eset még februárban történt, amikor a kilenc férfiből és három nőből álló csoport kirángatta kunyhójából Albert Malwanét, egy közeli hegyre vitték és felgyújtották. Az elkövetők egyike időközben elhalálozott: Sunnyboy Mthalala május 16-án halt meg, azt követően, hogy vért hányt és megdagadt lábára panaszkodott. A letartóztatottak állították, hogy a meggyilkolt férfi családja küldött átkot rájuk, ez okozta társuk tragédiáját.

Az elátkozás tényét Albert Malwane apja az African Eye News Service-nek meg is erősítette.

A bíróság a múlt héten ismét elhalasztotta a tárgyalást, a megmaradt 11 elkövetőt pedig szabadlábra helyezte fejenként 140 dollárnyi óvadék ellenében. A tárgyalást szeptemberre tűzték ki.

Gyakoriak a boszorkányok

Az afrikai országokban nem ritkák az ilyen esetek. A múlt héten egy idős nőt és két gyerekét lőtték agyon boszorkányság vádjával. Korábban az ország Limpopo tartományában két boszorkánynak tartott nőt köveztek halálra. A testeket ezután visszavitték a házukba, amit rájuk gyújtottak.