Váratlanül öt gyerekük született egyszerre

2011.08.18. 12:01
Jól ráfaragott az a rosztovi örmény házaspár, akik a no terméketlensége miatt béranyát fogadtak, de kiderült, hogy mégsem kellett volna.

Egyszerre öt gyermeke született két anyától egy rosztovi házaspárnak - jelentette csütörtökön a Moszkovszkij Komszomolec címu újság.

Anna és Vakil 15 évig hiába vártak gyerekre, mígnem az orvosok megmondták: Anna nem tud teherbe esni, hiába próbálkoztak éveken át lombikbébi módszerrel is. Végül úgy döntöttek, béranyát fogadnak. Ez Oroszországban 50 ezer euró (13,5 millió forint) körüli összegbe kerül, de Anna és Vakil szülohazájában, Örményországban ennek a felébe sem.

Miután megkötötték a szerződést a béranyával, a kórházban azt javasolták, hogy a pár utoljára, még egyszer próbálkozzon meg az in vitro megtermékenyítéssel. Anna és Vakil belement. És ekkor csoda történt: mind Anna, mint a béranya állapotos lett, s az egyik ultrahangos felvételen két, a másikon három jól fejlődő magzat látszott.

Mindkét nő veszélyeztetett terhes volt, mindketten nehezen hordták ki a kicsiket, szinte végig feküdniük kellett. Kilenc hónap elteltével ugyanazon a napon szülték meg a babákat: Anna egy kisfiút és egy kislányt, a másik asszony császármetszéssel egy fiút és két lányt hozott a világra. Borisz, Milena, Jelena, Oleg és Krisztina közül a legnagyobb súllyal - 2100 grammal Oleg, a legkisebbel, alig 1300 grammal Milena jött a világra.