Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Autós ámokfutót fogtak el Budapesten

2011.08.20. 18:05
Autós üldözés után fogtak el egy ámokfutót Budapesten szombat délután - közölte a rendőrség.

A zavartan viselkedő férfi egy XI. kerületi zöldségestől fizetés nélkül távozott, majd beült gépkocsijába és elhajtott. A tulajdonos azonnal értesítette a rendőrséget, majd fiával az elkövető nyomába eredtek két autóval. Egyszer az üldözőknek sikerült megállítaniuk a férfit úgy, hogy járművükkel előtte és mögötte elállták az utat, ám erre a menekülő nekihajtott az előtte álló járműnek, majd teljes gázadással a mögötte lévőt is az árokba tolta és tovább hajtott.

Eközben a XI. kerületi kapitányság munkatársai is bekapcsolódtak az üldözésbe, próbálták megállítani az elkövetőt, aki menekülés közben az I. kerületi Dózsa György téren egy turistabusznak ütközött, de ismét elhajtott. A XI. kerületben, a Bartók Béla úton az autós az őt megállítani szándékozó rendőrök járműve felé húzta a kormányt, amit a rendőrök időben észleltek, és elkerülték az ütközést.

A 33 éves férfi több jelzőtáblát kidöntött, majd a Hegyalja úton a padkának ütközve elvesztette uralmát a jármű felett és egy fának csapódott. A rendőröknek ekkor sikerült elfogniuk az elkövetőt, akit a mentők kórházba szállítottak. A történteket hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanújával vizsgálja az ügyészség. Az elkövetőn kívül más nem sérült meg.

  • Vennék
  • Hírek