Perel a leamputált péniszű kamionsofőr

2011.08.23. 08:57
A kentucky-i férfi körülmetélésre jelentkezett be a kórházba, de amikor a műtétből felébredt, hímvesszőjének csak a hűlt helyét találta. A kórházzal már megegyezett, de most a sebészt is perbe fogta, mert szerinte a beavatkozáshoz nem kérték ki a beleegyezését.

Philip Seaton 2007-ben gyulladás miatt került kórházba az amerikai Kentuckyban, ahol az orvosok körülmetélést javasoltak. Sebésze szerint műtét közben derült ki, hogy a péniszét megtámadó rosszindulatú daganat miatt Seatonnak életmentő beavatkozásra van szüksége, ezért döntött a szerv eltávolítása mellett.

A BBC beszámolója szerint Seaton úgy véli, a műtéthez ebben az esetben is szükség lett volna a beleegyezésére. A kórházzal már megállapodott peren kívül, de most a sebésztől is kártérítést követel.

A szerencsétlenül járt férfi ügyvédje a hétfői, első tárgyaláson azzal győzködte az esküdteket, hogy ügyfele már nem érzi magát férfinak. Mint elmondta, a sebész, Dr. Patterson a műtét előtt nem jelezte hogy Seaton rákos: ügyfele épp azért dühös, mert nem kérdezték meg, nem tudott más orvost is megkérdezni, és nem egyezett bele a műtétbe.

Az ügyvéd Philip Seaton lágyékáról készült fotókkal demonstrálta az esküdtszéknek, hogy a hímvessző helyén semmi sem maradt. A sebész ügyvédje szerint ugyanakkor Patterson, amikor diagosztizálta a daganatot, csak a pénisz csúcsát távolított el.

E verzió szerint Seaton aláírt egy nyilatkozatot, hogy beleegyezik az előre nem látható okok miatt szükséges beavatkozásokba, a hímvesszőjét pedig később, egy másik orvos amputálta. Az ügyvéd szerint Seaton csak azért pereskedhet most, mert Patterson megmentette.