Gál
3 °C
16 °C

Évtizedeken át erőszakot tett lányain egy osztrák férfi a gyanú szerint

2011.08.25. 19:23

Egy szociális gondozó tett feljelentést a felső-ausztriai férfi ellen, aki egy kis felső-ausztriai faluban, Braunau járásban lakott két felnőtt korú - 53, illetve 45 éves - szellemi fogyatékos lányával.

A feltételezett áldozatok a vallomásukban azt mondták, hogy apjuk verte őket és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket. Megtiltotta nekik, hogy idegenekkel találkozzanak, és a rendőrség szerint megfélemlítette őket. Májusban, amikor a férfi egy alkalommal ismét nemi erőszakot akart elkövetni az idősebbik lányán, dulakodás közben elesett és nem tudott felállni. A gondozót a két nő hívta ki, két nappal később.

A férfit egy szociális otthonba szállították be, és miután lezárultak a kihallgatások, csütörtökön őrizetbe vették.

A kétezer-négyszáz lelket számláló település lakói értetlenül állnak az eset előtt. Ausztriában az ügy az amstetteni Josef Fritzl ügyét idézi fel. Fritzl 24 éven át tartotta házuk pincéjébe bezárva saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki úgy, hogy mindezt titokban tartotta a házban vele együtt élő felesége előtt. Az amstetteni rémként is emlegetett férfit szellemileg abnormális elítéltek börtönében letöltendő életfogytiglanra ítélték.