Tagad a csepeli gyilkosság gyanúsítottja

2011.08.26. 14:50
A kedden elfogott Cs. János is egyike volt a csepeli erdőben élő hajléktalanoknak, tudta meg az Index a gyanúsított ügyvédjétől. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúsítottja vallomást tett, és azt állítja: nincs köze a diósdi férfi meggyilkolásához.

Csak a rendőröktől szerzett tudomást arról, hogy meggyilkolták a diósdi férfit - ezt mondta vallomásában ügyvédje szerint Cs. János, akit kedden fogtak el Csepelen, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítottak meg.

Cs. János elfogásával újabb szállal bővült a csepeli erdőben történtekkel kapcsolatos nyomozás. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) életvédelmi osztályvezetője, Deme Tamás csütörtökön közölte, hogy Cs. János ügyét egyelőre külön kezelik mind az eperföldnél kihantolt holttestek, mind a kirabolt, földbe ásott, de megmenekült erdélyi fiatalember ügyétől, bár folyamatosan vizsgálják az összefüggéseket.

Cs. Jánost egy diósdi férfi körülbelül egy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsították meg. A diósdi férfi holtteste még nem került elő, pontosabban egyelőre nem tudják a nyomozók, hogy az övé lehet-e az eperföldi gödörből augusztus 11-én kihantolt négy holttest egyike, vagy pedig az erdőben máshol kell keresni, hangzott el az NNI csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Deme Tamás ugyanakkor azt mondta: nagyon erős, "párját ritkító" bizonyítékai vannak a nyomozóknak Cs. János ellen, de azt nem árulta el, melyek ezek a bizonyítékok. Az NNI szerint a gyilkosságot többen követték el, de ezzel a bűncselekménnyel eddig egyedül Cs. Jánost gyanúsították meg. A férfi előzetes letartóztatását elrendelte a a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az Index pénteken elérte Cs. János kirendelt védőjét, dr. Pintért Andrást, aki elmondta: ötven év körüli, de koránál fiatalabbnak látszó védence is hajléktalanként élt a csepeli erdős területen. A vallomása szerint ismerte ugyan a diósdi férfit, de azt állította: a meggyilkolásához semmi köze nincs. A gyilkosság egyébként tavaly szeptemberben történt, tudtuk meg az ügyvédtől.

Az ügyvéd tudomása szerint a diósdi férfi nem a csepeli erdőben élt, ő nem is volt hajléktalan, de időnként felbukkant ott. "Egyelőre teljesen homályos, hogyan keveredett oda ez az ember" – fogalmazott a kirendelt védő. Az ügyvéddel sem közölték a nyomozók, milyen bizonyítékokra alapozták Cs. János meggyanúsítását. Feltételezi, hogy a csepeli ügy valamelyik másik gyanúsítottja tett terhelő vallomást védencére. A többi gyanúsított ügyvédeivel nem vette fel a kapcsolatot, mivel az övék "egy teljesen külön ügy".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport