Leégett egy juhhodály Bugacon

2011.08.27. 17:28

Leégett egy lakatlan épület, valamint egy üres juhhodály is Bugacon szombat délután, a nagy kiterjedésű tűz megfékezésén jelenleg is dolgoznak a tűzoltók - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Csík Zoltán tájékoztatása szerint 12:30 körül érkezett a riasztás, amelyet követően 5 járművel mintegy 25 tűzoltó érkezett a helyszínre a környező városokból. A lángok eddig ismeretlen körülmények között a gazban, illetve az avarban keletkeztek, a tűzoltók kiérkezésekor már mintegy 120x500 méteres terület égett.

A tűz épületeket is veszélyeztetett, amelyek közül végül egy 30 négyzetméteres, lakatlan, az elsődleges információk alapján munkásszállóként használt építmény, valamint egy 1500 négyzetméter alapterületű, üres, nádfedeles juhhodály teljes egészében megsemmisült.

A tűzoltóknak sikerült megmenteniük a pusztulástól egy másik üres juhhodályt, 600 darab körbálát, valamint a tűz által ugyancsak veszélyeztetett közeli tanyát és erdőt is - jelezte a főhadnagy. A tüzet már sikerült körülhatárolniuk, ám megfékezésén jelenleg is dolgoznak. Az eset körülményeire és a károk felmérésére vonatkozó vizsgálat ugyancsak tart - tette hozzá.