Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A csepeli gyilkosság gyanúsítottja szerint még életben van a diósdi férfi

2011.08.30. 07:33

Gyilkosságban nem vett részt, és tudomása szerint a rendőrség által elhunytként keresett, tavaly Diósdról eltűnt férfi is életben van, állítja a Magyar Nemzet szerint Cs. János. Eddig ő az egyetlen, akit a Csepelen elásott holttestek miatt indított büntetőeljárásban emberöléssel gyanúsítottak meg, pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.

Cs. Jánost egy diósdi férfi körülbelül egy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsították meg. A diósdi férfi holtteste még nem került elő, pontosabban egyelőre nem tudják a nyomozók, hogy az övé lehet-e az eperföldi gödörből augusztus 11-én kihantolt négy holttest egyike, vagy pedig az erdőben máshol kell keresni, hangzott el az NNI csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Deme Tamás, az NNI életvédelmi osztályának vezetője ugyanakkor azt mondta: nagyon erős, "párját ritkító" bizonyítékai vannak a nyomozóknak Cs. János ellen, de azt nem árulta el, melyek ezek a bizonyítékok. Az NNI szerint a gyilkosságot többen követték el, de ezzel a bűncselekménnyel eddig egyedül Cs. Jánost gyanúsították meg. A férfi előzetes letartóztatását elrendelte a a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az Index pénteken elérte Cs. János kirendelt védőjét, dr. Pintér Andrást, aki elmondta: ötven év körüli, de koránál fiatalabbnak látszó védence is hajléktalanként élt a csepeli erdős területen. A vallomása szerint ismerte ugyan a diósdi férfit, de azt állította: a meggyilkolásához semmi köze nincs.