Elszökött a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja

2011.08.31. 12:39

Körözést adott ki a rendőrség Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja ellen. Pált első fokon társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt ötéves börtönbüntetésre ítélték, de nem kellett börtönbe vonulnia, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt csak el.

A rendőrség szűkszavú közlése szerint valóban keresik Pált, aki kedden tűnt el otthonából.

Az MTV Híradójának értesülése szerint Pál Gábor akkor futott el a budapesti VII. kerületi lakásáról, amikor a rendőrség munkatársai érte mentek, mert a bíróság a lakhelyelhagyási tilalmát átváltoztatta előzetes letartóztatásra. A Híradó értesülését Nagy László, az előzetes letartóztatást elrendelő Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának a vezetője is megerősítette.

Nagy bírósági jegyzőjét szerda reggel tájékoztatta a rendőrség, hogy Pál őrizetbe vétele meghiúsult, mert a gyanúsított elszaladt az intézkedő rendőrök elől. A budapesti rendőrség írásbeli jelentés szerdán kora délutánig még nem érkezett meg, bővebben és részletesebben csak annak ismeretében tud nyilatkozni az ügyről

A Veszprém Megyei Bíróság június 23-án hozta meg nem jogerős ítéletét a 2009. februárjában meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma ügyében. Az első- és másodrendű vádlottat, Raffael Sándort és Németh Győzőt életfogytiglani fegyházra, a harmadrendű vűdlott Sztojka Ivánt húsz év fegyházra büntették.