Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Feladta magát a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja

2011.09.01. 12:58

Feladta magát Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű, nem jogerősen öt év börtönre ítélt vádlottja. Pált a rendőrség kedden akarta letartóztatni, mert a Győri Ítélőtábla az első fokon eljáró bíróság határozatát felülírva elrendelte az eredetileg lakhelyelhagyási tilalommal sújtott vádlott előzetes letartóztatását. Pál azonban elszaladt a rendőrök elől, meghiúsítva ezzel az intézkedést.

A rendőrség szökése után azonnal körözést adott ki és nagy erőkkel, az összes budapesti kerületi kapitányságot bevonva kezdte meg a budapesti lakos Pál keresését. A rendőrség közleménye szerint Pál ezért is adta fel magát, mert tudatában volt, hogy rövid időn belül úgyis elfogják.

Pál védője, Lehner Béla veszprémi ügyvéd szerint védence "óriási hibát" követett el, amikor kedden elszaladt a rendőrök elől. "Megijedt, indulatból, hirtelen elhatározásból cselekedett" - mondta. Szerinte Pát meggyanúsíthatják, hogy kivonta magát a hatósági intézkedés alól.

A Marian Cozma kézilabdázó 2009. február 8-i meggyilkolását feltáró bírósági ügyben Pált társtettesként elkövetett testi sértés kísérlete miatt ítélték öt év börtönbüntetésre. A gyilkosság első és másodrendű vádlottja, Raffael Sándor és Németh Győző életfogytiglani fegyházbüntetést kaptak, leghamarabb harminc év után szabadulhatnak. A harmadrendű vádlott Sztojka Iván húsz év fegyházat kapott.

  • Vennék
  • Hírek