Elhanyagoltság miatt pusztulnak el a vietnami szakácsoktól megmentett thaiföldi kutyák

2011.09.02. 17:23

Több száz kutya pusztult el az elhanyagoltság miatt azok közül, amelyeket nemrég mentettek meg attól, hogy vietnami éttermek konyhájában végezzék.

Az állatok alultápláltság és betegségek következtében pusztultak el - adta hírül a Nation című lap pénteken Dzsakraporn Szuvattanacsao thaiföldi állatorvosra hivatkozva.

A thai rendőrség három hete számolt fel egy csempészhálózatot, és mintegy 1800 kutyát mentett meg, amelyeket Vietnamba adtak volna el a csempészek. Az ebeket egy Bangkoktól 600 kilométerre lévő állatotthonba vitték. Az állatorvos szerint azonban csupán 863 kutya maradt életben.

A négylábúak sorsa megrendítette a thaiföldieket, mintegy ötszázezer eurót (137 millió forint) gyűjtöttek össze az ellátásukra. A kutyák ketreceit azonban alig tisztították, és az állatok nem akarták megenni azt a tápot, amelyet a menhely vásárolt nekik.

Thaifölddel ellentétben Vietnamban nem tiltott a kutyák elfogyasztása. A lap információi szerint a csempészek itt akár 23 dollárt (6300 forintot) is kapnak egy állatért.