no

Lezuhant egy kisgép Fejér megyében

2011.09.04. 13:52 Módosítva: 2011.09.04. 19:00

Kórházba szállítás után meghalt annak a kisrepülőgépnek a pilótája, amely vasárnap délután eddig ismeretlen okból lezuhant Újbarok és Szár között egy időszakosan működő repülőtér közelében, mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gépen a 48 éves bicskei repülőgép-vezető mellett ketten utaztak, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A brit gyártmányú Bulldog típusú kisrepülőgép Szártól mintegy másfél kilométernyire csapódott egy kukoricatáblába eddig ismeretlen okból. Az ügyben a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala és a Közlekedésbiztonsági Szervezet folytatja a vizsgálatot.


Lezuhant egy kisgép Fejér megyében nagyobb térképen való megjelenítése

A bicskei repülőtérről szállt fel és iskolakört repült a kisgép, amely magyar lajstromban volt, tájékoztatott a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

Vasárnap többször is felszállt a bicskei repülőtérről, hogy helyi repülést végezzen. A balesettel végződött repülésnél a negyedik fordulónál, néhány tízméteres magasságban "megbillegtek a szárnyai", majd meredeken a földnek csapódott, mondta el Bajkó Erika.

Egy szemtanú a becsapódás pillanatáig hallotta, hogy működik a gép motorja. A helyszíni vizsgálat még tart, a roncsok aprólékos átvizsgálása ezután kezdődik.