Villám fejszével sújtott a K-1 harcos fiára

2011.09.08. 11:00

A Vas megyei rendőrség szerdai közlése szerint kedden több ember szóváltásba keveredett Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában. Ketten összeverekedtek, és súlyos sérüléseket szenvedtek. Az egyik férfi egy baltával többször fejbe ütötte a másikat, az pedig ököllel válaszolt. Csoportos garázdaság és súlyos testi sértés ügyében indult eljárás, két embert őrizetbe vettek.

A nyugat.hu alaposan utánajárt a történteknek. Kiderült, hogy a verekedés egyik résztvevője a városban Villám néven ismertté vált E. L., aki egy fekete VW Passat kombival közlekedik, amelynek a hátulján egy biztonsági cég emblémája látható. A kocsiban ismeretlen rendeltetésű rudakat és kést is láttak a megyei hírportál munkatársai.

Vér- és egyéb nyomok a földön (Fotó: Tánczos Mihály/nyugat.hu)
Vér- és egyéb nyomok a földön (Fotó: Tánczos Mihály/nyugat.hu)

Villámról azt is tudni kell, hogy egyszer a szombathelyi Csónakázó tó partján egy FBI-os dzsekiben jelent meg, ráadásul legalább egy alkalommal "milytary police" feliratú kabátban motorozott.

Meg nem erősített információk szerint E. L. és társai pénzbehajtásra érkeztek az Oladi lakótelepre, állítólag a fia pénzügyeit akarta rendezni. A célpont azonban valahogyan értesült a társaság szándékáról, és segítséget kért keménykötésű ismerőseitől. Egyikőjük Horváth Győző K-1 harcos fia, ő járt a legrosszabbul. Horváth Dávid kézzel tompította az ütést, így a fejsze nem vágta ketté a koponyáját.

Horváth Győző a kórház előtt - fia jobban van (Fotó: Tánczos Mihály/nyugat.hu)
Horváth Győző a kórház előtt - fia jobban van (Fotó: Tánczos Mihály/nyugat.hu)

Horváth Győző a nyugat.hu-nak elmondta, hogy fiát kiskorától edzette, küzdősportot tanult, ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy villámgyorsan reagált a fejszecsapásra. Az apa jogos védelemről beszél, és azt ígéri, jogi útra terelik a dolgot, "egy ilyen sárga lapos úriembernek semmi keresnivalója az utcán".