A revízió előtti napon törtek be a János kórházba

2011.09.12. 07:43

Betörők jártak a budapesti János kórház pénzgazdálkodási osztályán, épp egy nappal azelőtt, hogy a Főpolgármesteri Hivatal revizorai elkezdték vizsgálni az intézmény gazdálkodását, írja a Blikk. Az eset még májusban történt.

A betörők nem vittek el semmi értéket, de valamit kereshettek, erről három nyitva felejtett fiók árulkodott. "Az irattárban nagy mennyiségben tárolnak dossziékban okmányokat, ezeknek hiányára utaló nyom vagy más körülmény nem merült fel" – olvasható a lap birtokába került iratok egyikében, a bűnmegelőzési és rendvédelmi szaktanácsadó jelentésében.

"A betöréssel kapcsolatban furcsának találom, hogy csak a vezetői irodában találtak keresési nyomokat, ugyanakkor értéktárgyak és számítógépek nem tűntek el" – ezt említette a főigazgatóhoz írott jelentésében Horváthné Bajzár Ágnes gazdasági igazgató. Hozzátette, ki kellene vizsgálni, hogy kinek állhatott érdekében betörni, és egy-egy ügyiratot eltüntetni.

A revizorok gyanúja szerint a kórház duplán fizetett ki bizonyos felújítási munkákat, és így százmillió forintnál is nagyobb kár érte az intézményt. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.