Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Élete végéig fegyházban az ózdi gyilkos

2011.09.14. 12:05
Élete végéig fegyházban kell maradnia az ózdi kettős gyilkosnak, miután a Legfelsőbb Bíróság (LB) elutasította a jogerős ítélet minősítését vitató felülvizsgálati kérelmet.

Taliga Ádámot előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt ítélte a bíróság tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre.

Az LB szerdai döntésével lényegében helybenhagyta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla hasonló, 2010 májusi, illetve novemberi döntését.

A bíróság bizonyítottnak találta, hogy Taliga Ádám 2008. szeptember 24-én munkahelyének telephelyére csalta a vállalkozót, majd megölte, mivel hárommillió forinttal tartozott a férfinek. Azzal azonban nem számolt, hogy a hitelező magával viszi 9 éves kislányát, aki a kocsiban várakozott. Amikor a férfi meglátta a gyermeket, őt is a műhelybe hívta, majd hátulról fejbe lőtte.

A kislányt egy környékbeli völgyben rejtette el, a vállalkozó holttestét pedig egy medencébe dobta, amiről azt hitte, savat tárolnak benne, és így sikerül eltüntetnie az áldozatot. A tárolóban azonban víz volt, így a nyomozás során megtalálták a holttestet.

15%
4599 Ft
3910 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft