Megtalálták az áldozat vérét a kettős gyilkosság gyanúsítottjának ruháján

2011.09.15. 19:37
Szakértői meghallgatásokkal folytatódott a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak a tárgyalása. A szakértők szerint a két áldozat mellett csak a két gyanúsított tartózkodott a tetthelyen, Kun ruháján megtalálták Takács vérét. Papp Lászlóval közelről végeztek. Deme Gáboron se vért, se lőport nem találtak.

Megtalálták Takács József alapítványvezetőnek, a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozatának vérét az emberöléssel gyanúsított Kun Tamás ruházatán, mondta Lázik András igazságügyi orvosszakértő a Fővárosi bíróságon. A nyomozati jegyzőkönyvben a bűnjelek között szerepelt Kun melegítőnadrágja "elkent, freccsent, vérgyanús" szennyeződésekkel.

Az orvosszakértő véleménye szerint a melegítőnadrágon és a gyilkosság helyszínén talált töltényhüvelyeken is Takács József vér volt. A fröccsenéseket szerinte vagy pisztolylövé, vagy tompa erő behatása okozhatta. A nadrág hátsó részén "elkentnek tűnő" vérnyomok "hozzádörgölőzésből származhatnak". Kun Tamás ballábas edzőcipőjén Takács József és Kun Tamás vére egyaránt rajta van, a cipő párján azonban Takács József véréből sokkal több van, mint Kun Tamáséból.

A tethelyen csak négy személy - az áldozat Takács és Papp László tanár, illetve a gyanúsított Kun és Deme Gábor iskolaigazgató - DNS-tulajdonságait mutató nyomokat találtak, "kizárható bármely más ötödik ember közreműködése".

A másik áldozat, Papp László vérét egyik gyanúsított ruházatán vagy tárgyain sem találták meg.

Tóth Péter fizikus szakértő jelentése szerint Pap Lászlóval közelről végeztek, ezt bizonyítja, hogy úgynevezet csőtorkolat-lőmaradványt találtak testén, "amit az kap, akire lőnek". Számításai szerint 5-30 centiről lőhették agyon. Kun kezén gyúelegymaradványra utaló nyomokat rögzítettek, Deme Gáboron nem találtak ilyet.

A büntetőper jövő kedden zárt tárgyalással folytatódik, amikor az üggyel kapcsolatos hangfelvételeket vizsgálják és értékelik.