Felgyújtottak három házat Nyírbátorban

2011.09.19. 12:20 Módosítva: 2011.09.19. 15:38

Három, egymás mellett lévő lakóházat gyújtott fel ismeretlen tettes először szombat, majd vasárnap éjjel Nyírbátorban a Csokonai utcában, a tűzben senki nem sérült meg. A tűzoltók megállapították, hogy a tüzet feltehetően szándékos gyújtogatás okozta.

A nyírbátori jegyzőtől megtudtuk, hogy vasárnap éjjel már másodszor próbálták felgyújtani az épületeket. Szombat éjjel a tűzoltók kiérkezésekor a középső épület nappalija égett, a másik két épületnél akkor kezdett felszállni a füst. A nappali teljesen kiégett, de a tűzoltók eloltották a lángokat. Vasárnap éjjel megint riasztották a tűzoltókat, akkor az egyik szélső épület garázsának a tetőszerkezete lángolt.

A rendőrség jelenlegi információja szerint a lakásokban éghető folyadékot locsolt szét és gyújtott meg az elkövető. A három lakásból kettő lakatlan, de berendezett volt, a lakott háznak pedig a melléképületében lobbant lángra a gyúlékony anyag. Az épületekben keletkezett anyagi kár elérheti a 25 millió forintot.

Az eset körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, az ügyben jelentős értékre elkövetett rongálás miatt indult nyomozás. A település jegyzője elmondta, hogy a tűzvizsgálat eredményének függvényében akár közveszély okozás miatt is indíthatnak eljárást a hatóságok.

Az Index helyi forrásokból úgy értesült, hogy mindhárom ház egy férfi tulajdonában van. A Csokonai utcában csak romák laknak. Márton József, a kisebbségi önkormányzat elnöke az Indexnek elmondta, hogy a tulajdonosnak nem voltak balhés ügyei, sem pedig haragosai. A család feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. Egyelőre a történtek miatt nem mernek bent aludni a házban, ismerősökhöz költöznek.