Nem kérünk az ondótokból, vörösek

2011.09.19. 22:35

A Cryos International, ami a világ legnagyobb spermabankhálózatának tartja magát, elkezdte visszautasítani a vörös hajú donorok felajánlásait. A cég igazgatója, Ole Schou szerint ugyanis ezeknek a férfiaknak nem kelendőek a mintái.

„Nem hiszem, hogy bárki vörös hajú donort választ, hacsak a partnere nem vörös hajú, vagy az illető nem olyan magányos nő, aki a vörös hajúakhoz vonzódik. Ez utóbbiból különösen kevés van” – idézte a Telegraph Schout, aki a dán Ekstrabladet lapnak nyilatkozott.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Cryosnál az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy már hatszázan vannak a várólistáján, de a vállalat kezdi elérni hetvenliteres kapacitását. (Egy átlagos ejakulátum űrtartalma 2-6 milliliter.)

A vörös hajú donorok mintái csak Írországban fogynak jól, ahol a lakosság több mint tíz százaléka rőt hajú – szemben az Európa többi országában és Amerikában jellemző néhány százalékkal. Márpedig a Cryos Írországon kívül még több mint hatvan országba szállít. A cég egyébként akár ötszáz dollárt is fizet a donoroknak egy jól végzett adakozásért.

Schou szerint a barna hajú, barna szemű férfiak spermái a legkeresettebbek. A CBS megkérdezte a kaliforniai Cryobankot, annak egyik vezetője azt mondta, náluk a 180 centi magas, szőke vagy barna hajú, kék vagy zöld szemű donorok a befutók.