Életfogytiglan a 60 éves szarvasi rablóra

2011.09.20. 11:58

Életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki egy rablás közben életveszélyesen megsebesített egy élelmiszerbolti eladót Szarvason. Az ítélet jogerős.

A táblabíróság kimondta, hogy a hatvanéves férfi – aki csupán néhány héttel a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult egy korábbi emberölés miatt rá kiszabott büntetésből – legkorábban harminc esztendő után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A férfi tettestársai hat év hat hónap, illetve két év három hónap szabadságvesztést kaptak.

A vádlottak 2009 decemberében italozás közben határozták el, hogy kirabolnak egy Béke lakótelepi élelmiszerboltot. Bakró Róbert - az elsőrendű vádlott unokaöccse - a bolttól hetven méterre, a környéket figyelve várakozott, míg nagybátya és a másodrendű vádlott, Rumi Gábor – arcukat maszkkal eltakarva - bementek az üzletbe.

A boltban Rumi Gábor egy riasztófegyverrel megfenyegette az eladót, és az üzlet bevételét követelte. Az asszony erre nem volt hajlandó, ezért férfi a levegőbe lőtt. Amikor a sértett a vádlott maszkja felé kapott, Bakró Pál a tőrével megvágta a nő karját.

Eközben a másodrendű vádlott kinyitotta a kasszát, kivett belőle 33 ezer forintot, majd távozott az üzletből. Az elsőrendű vádlott is követte, de mielőtt elhagyta az üzletet, a tőrrel hasba szúrta a nőt. A döfés következtében kialakuló hasüregi vérzés miatt a nő közvetlen életveszélybe került, és maradandó fogyatékosság alakult ki nála. A szakérők szerint a sértett halála is bekövetkezhetett volna, ha nem részesül gyors és szakszerű orvosi ellátásban.

A vádlottak a pénzt elosztották. A másodrendű vádlott még aznap este az egész összeget elitta. A rendőrök az első- és másodrendű vádlottat néhány óra alatt elfogták.