Elfogták a munkanélküli fegyveres rablót

2011.09.20. 13:33

Sikeres elfogásról tájékoztatta a közvéleményt kedden Nyerges Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztálya rablási osztályának vezetője. Egy Budapesten élő, 39 éves férfi sorozatban követett el fegyveres rablásokat, két pénzváltót és két postát rabolt ki, de szeptember 19-én elfogták.

Az első rablást tavaly októberben a XIII. kerületben, egy Hegedűs Gyula utcai pénzváltóban követte el a férfi, aki eddig büntetlen előéletű volt. Aztán egy V. kerületi pénzváltó, majd két posta következett. Beismerő vallomása során elmondta, hogy anyagi gondok vitték rá a rablásra, már egy ideje munkanélküli volt, nem tudta fenntartani magát, ezért döntött úgy, hogy így szerez pénzt.

A rabló a múlt héten lett gyanús a nyomozóknak, akik olyan embereket kerestek, akik ellen fegyverrel kapcsolatban indult eljárás. A férfi ellen egy flóbert pisztoly tartása miatt indult szabálysértési eljárás korábban. A nyomozás során rablások alkalmával felvett térfigyelőkamerák felvételeit vetették össze, így sikerült a nyomára akadni. A férfi lakásán találtak olyan ruhákat és fegyvereket, amiket a rablások során viselt.

A rendőrség az elrabolt összeget nem akarta pontosan megnevezni, mondván, a kirabolt cégek nem járultak hozzá. De azt lehet tudni, hogy csak a négy rablásból csak az első volt sikeres, a többi három alkalmával nem tudott pénzt hazavinni, ezért a rablás során tízezres nagyságrendű összeg tűnt el. Mivel az ilyen helyek kirablása sem bizonyult jó megélhetésnek, ezért a férfi abbahagyta a rablásokat, és egy év után elfogták. A BRFK adatai szerint az elmúlt 5 évben nem volt sikeres pénzváltórablás Budapesten, az ilyen helyeket nem olyan egyszerű kirabolni.