Azonosították a csepeli halottakat

2011.09.21. 08:20

A Nemzeti Nyomozóiroda nyomozói a gyanúsítotti vallomások alapján azonosították a csepeli Szabadkikötő melletti eperföldön talált négy holttestet, írja a szerdai Blikk. A csepeli hajléktalantáborban történtekről a napilap újabb, minden eddiginél szörnyűbb részletet ismertetett az egyik vallomásra hivatkozva.

A lap szerint több gyanúsított is együttműködik a nyomozókkal. Az egyik feltáró jellegű vallomásból derült ki, hogy az egyik középkorú férfit brutális módon ölték meg: előbb kikötözték egy fához, majd légpuskával kilőtték a szemeit. Ezután elengedték, majd ismét leteperték, és végül nyakig beásták a földbe.

Bartha László az NNI szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a lap értesüléseit, annyit tett hozzá, hogy a szakértői vélemények még készülnek, a halottak személyazonosságának biztos megállapítása csak ezután lehetséges.

A rendőrök augusztus 11-én Csepelen, egy erdős területen négy, feltehetően emberölés áldozatává vált ember holttestét hantolták ki. A testek azonosítására, koruk, nemük, haláluk pontos körülményeinek és okának megállapítására igazságügyi orvosszakértőt vontak be az eljárásba.

A gyilkosságok egyik gyanúsítottját, B. Dragant, a magát macedónnak mondó, 38 éves szerb állampolgárt azt követően fogták el, hogy egy már huzamosabb ideje Magyarországon élő erdélyi fiatalembernek sikerült megszöknie Csepel "eperföld" néven ismert, hajléktalanok lakta területéről, ahol élve elásták, így kényszerítve rá, hogy megadja bankkártyája PIN-kódját.

Két hét múlva lett a csepeli erdőben történtek ügyében gyilkossággal gyanúsított ember: augusztus 23-án fogták el Csepelen Cs. Jánost, akit egy másik, egy évvel ezelőtt elkövetett gyilkossággal, egy diósdi férfi megölésével gyanúsítanak, de a rendőrség szerint köze lehet a csepeli horrorhoz is.

Egy másik gyanúsítottat, B. Zsolt 32 éves magyar állampolgárt, az osztrák hatóságokkal együttműködve fogták el Bécsben. A férfit ugyancsak annak a diósdi férfinak a megölésével gyanúsítják, amellyel Cs. Jánost és később B. Dragant is meggyanúsították.

A diósdi férfi holtteste még nem került elő, pontosabban egyelőre nem tudni, hogy az övé lehet-e az eperföldi gödörből augusztus 11-én kihantolt négy holttest egyike, vagy pedig az erdőben máshol kell keresni.