Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Férje verte agyon az eltűnt drávagárdonyi asszonyt

2011.09.21. 13:21

A gyanú szerint a férje verte agyon eltűntként kerestetett 43 éves feleségét Drávagárdonyban, közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-vel. A négygyermekes asszony eltűnése ügyében indított közigazgatási eljárás közben több gyanús körülmény is felmerült, és a büntetőeljárás során terelődött a gyanú az 54 éves férfira.

A Barcsi Rendőrkapitányságon hétfőn tett bejelentést egy drávagárdonyi fiatalember édesapja kíséretében, hogy édesanyja múlt hét pénteken ismeretlen helyre távozott az otthonukból, és nem tudják hol tartózkodik. A bejelentő azt állította, hogy hozzátartozója - aki két felnőtt és két kiskorú gyermek anyja - időközben életjelet adott magáról, de telefonon mégis elérhetetlenné vált a számukra.

A közigazgatási eljárás során gyűjtött információkból arra lehetett következtetni, hogy az asszony nem önszántából távozott otthonából, ezért az ügyben büntetőeljárást rendeltek el, és kedden bekapcsolódtak az eljárásba a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói is.

A nyomozás során kiderült, az asszony nem tűnt el, egy veszekedés során a férje olyan súlyosan bántalmazta, hogy belehalt a sérüléseibe. Ezt követően a férfi kocsiba rakta a holttestet, majd egy mezőgazdasági területen elrejtette, ahol azóta a nyomozók megtalálták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a férfi ellen, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte; a történtek részletes tisztázása szakértők bevonásával folyik.