Leszakadt a konyha a Kén utcában

2011.09.22. 06:39
Több mint száz embert mentettek ki a IX. kerületi Kén utcából, ahol eddig tisztázatlan körülmények között csütörtök hajnalban leszakadt egy födém egy első emeleti lakásban. A vizsgálatok szerint ellopták a födémet tartó, néhány éve beépített acélgerendákat, ez okozta az omlást.

Horvát Katalin Fanni, a BRFK szóvivője elmondta: a kimentetteket a közeli sportcsarnokban helyezték el. A tűzoltósággal együtt a rendőrség is vizsgálja, mi okozhatta a balesetet.

A balesetben kilencen sérültek meg, a korábbi tájékoztatással ellentétben közöttük négy gyerek és egy csecsemő is van. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese azt mondta, a gyermekeket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítják.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közleményben tudatta, hogy ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. Mint írta, az épület statikai állapotának megállapítására statikust hívtak a helyszínre. A keresés már befejeződött, amelyben a tűzoltók kutyás keresőszolgálata vett részt.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta: egyelőre nem tudják, mi okozta a födém leszakadását. A helyszínen gázszagot éreztek, de ezt valószínűleg a födém leszakadása miatt sérült gázcső okozta.

Az épületet áramtalanították és a gázt is elzárták, a leszakadt födém mindkét hálózatot megsértette.

Bácskai János, Ferencváros polgármestere a helyszínen csütörtökön délelőtt tartott sajtótájékozatóján azt mondta, a vizsgálatok szerint nem gázrobbanás történt, hanem ellopták a földszinti lakásból a néhány éve beépített acél tartógerendákat.

Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: munkatársaik is a helyszínen vannak. Mint mondta, a veszélyhelyzeti felderítő szolgálatuk méréseket végez a helyszínen érzett gázszag miatt, de egyelőre nem mértek semmilyen kritikus értéket. Elmondta azt is, ha szükséges, ideiglenes befogadóhelyet létesítenek a tömbház lakóinak.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója az épületbe bejutva azt látta, hogy a lakás egyik helyiségében, feltehetően a konyhában szakadt le a födém.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport