Felfüggesztett börtönre ítélték a csesztregei gázpisztolyost

2011.09.23. 19:04
Gyorsított eljárás keretében egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, illetve három évre kitiltotta Zala megye területéről a csesztregi panzió éttermében gázpisztollyal fenyegetőző férfit a Lenti Városi Bíróság – közölte Beznicza Árpád, a Zala Megyei Bíróság sajtószóvivője.

A komlói férfi szerdán a Zala megyei panzió éttermében összeszólalkozott nőismerősével. Lefújta gázspray-vel, majd egy fegyvernek látszó tárggyal többször is rálőtt, de a fegyver nem sült el. A nő az eset után elmenekült a helyiségből, a férfi pedig autóba ült és távozott.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 62 éves férfit a lenti rendőrkapitányság munkatársai csütörtök reggel fogták el, majd őrizetbe vették. A férfinél talált gázsprayt és gázriasztó fegyvert, valamint a személygépkocsit lefoglalták.

A garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt pénteken bíróság elé állított férfi a vádirat szerint tudta, hogy üres a gázpisztoly tára. Háromszor lőtt, az utolsónál a gázpisztoly csövével könnyebb fejsérülést okozott a hölgynek.

A Lenti Városi Bíróság a vádlottat három évre felfüggesztett, egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte és három évre kitiltotta Zala megye területéről. Elrendelték a pártfogói felügyeletét, illetve arra is kötelezték, hogy tartsa távol magát a sértettől.