Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

A posta lett a legnagyobb drogcsempész

2011.09.24. 10:12
Egy hét alatt háromszor bukkantak postai csomagban érkező, összesen mintegy másfél kilogrammnyi kábítószerre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

A NAV közleményében az eltelt egy hét első esetéről azt írta, hogy a pénzügyőrök a postaforgalmi szolgálatteljesítési helyen vizsgálatra kiválasztottak egy Kínából érkező gyorspostai küldeményt, amelyben - okmányai szerint - titánium-dioxid ékezett. A hivatal munkatársai azonban gyanakodni kezdtek, ezért a több mint egy kilogrammnyi anyagon kábítószertesztet végeztek el, amelyről kiderült, hogy metamfetamin.

Néhány nappal később a pénzügyőrök ismét áruvizsgálatra választottak ki egy ugyancsak Kínából érkező csomagot, amelyben egy zacskó - 114 gramm - fehér port találtak. A kábítószerteszt DET-gyanús (dietil-triptamin) anyagot mutatott ki.

A legközelebbi alkalommal a NAV munkatársai egy Argentínából érkező, könyveket tartalmazó csomagra figyeltek fel. A kibontás után észrevették, hogy a duplafalú dobozban ismeretlen eredetű fehér por található. A kábítószerteszt szerint kokain volt.

A pénzügyőrök mindhárom esetben vámfelügyelet alá vették a kábítószergyanús anyagokat, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek kábítószerrel való visszaélés elkövetésének gyanúja miatt.

  • Vennék
  • Hírek