Befüvezve darabolta fel agresszív féltestvérét

2011.09.29. 13:15

A vádlott és tanúk meghallgatásával megkezdődött a nagymányoki darabolós gyilkosságként ismertté vált bűncselekmény ügyének tárgyalása csütörtökön a Tolna Megyei Bíróságon; az előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolt férfi nem tett vallomást.

Az egy éve előzetes letartóztatásban lévő, 20 éves P. István nem tagadta a bűncselekmény elkövetését: a vád szerint 2010. október 28-án megölte 31 éves féltestvérét, majd a holttestet feldarabolta és házuk pincéjében rejtette el.

A vádirat szerint a két testvér kapcsolata hosszú ideje megromlott, az idősebb férfi többször bántalmazta a vádlottat, aki a gyilkosság napján határozta el féltestvére megölését. A vádlott kábítószer hatása alatt egy negyven centiméteres szekercével hat ütést mért az alvó férfi fejére. A test feldarabolása után a testrészeket fűszerekkel szórta be, a végtagokat szemetes zsákba csomagolta és a ház pincéjében szeméttel terítette be. A torzóról egy mobiltelefonnal 40 másodperces videofelvételt készített, amelyet azután feltöltött a számítógépére.

A fiatalember -, aki az ügyészség szerint pszichopátiás személyiségű, de átlagos intellektusú - másnap egy ismerősének beszámolt tettéről, ám az nem hitt neki, végül a vádlott barátnőjének egy ismerőse értesítette a rendőrséget.


A vallomást megtagadó, de kérdésekre válaszoló P. István azt mondta, két dolog befolyásolta a gyilkosság elkövetésekor: az elfogyasztott gyógyszer és marihuána, valamint az, hogy a bátyja aznap is bántalmazta. Megjegyezte: a barátnőjének úgy mesélte el a történteket, mint egy jó hírt. A férfi állítása szerint a nála lényegesen erősebb féltestvére őt megalázva mások előtt is többször megverte.

A bántalmazásokról a vádlottal egyezően vallott a sértetti képviselőként beidézett édesanya. A gyilkosság idején Németországban dolgozó asszony szerint idősebb fia nem egyszer őt is megfenyegette, és előfordult az is, hogy rendőrséget hívtak az ittasan verekedő férfi miatt, de idősebb fia "a rendőröket is megkergette".

"Ha fejbe vered, megértem, talán még meg is bocsátom, de amit utána tettél, azt nem értem" - mondta a tárgyaláson a vádlottnak az asszony.

A per pénteken tanúk meghallgatásával folytatódik.