Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Előzetesbe került egy szegedi sztárügyvéd

2011.10.03. 15:44

Előzetes letartóztatásba helyezték K. Zoltán szegedi sztárügyvédet, akit befolyással üzérkedés gyanúja miatt még pénteken vett őrizetbe a Szegedi Nyomozó Ügyészség, írja a delmagyar.hu. A Szegedi Városi Bíróság elfogultságot jelentett be, ezért a 44 éves ügyvédet vasárnap a Kecskeméti Városi Bíróság helyezte előzetes letartóztatásba.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a portálnak azt mondta, többek között azért született a kényszerintézkedés, mert fennállhat a tanúk befolyásolásának és a bűnismétlésnek a veszélye. K. Zoltán a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottjának. Az ügyvéd állítólag azt mondta: néhány millióért el tudja intézni, hogy a férfi szabadlábra kerüljön. A férfit valóban szabadlábra helyezték. Azóta újra előzetes letartóztatásban van.

Az ismert szegedi jogász számos nagy horderejű ügyben vállalt szerepet: többek között sikerrel képviselte a '90-es évek közepén a Magda Marinko-per egyik vádlottját, T. Attilát. Ő a védőügyvédje annak a nemrég fiúgyermeket szült hódmezővásárhelyi nőnek is, aki a gyanú szerint leütötte, majd elégette élettársát családi házukban. Ezen kívül számos közérdeklődésre számot tartó és folyamatban levő ügyben jár el jelenleg is megbízott védőként.

Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke K. Zoltánnal szemben fegyelmi eljárást rendelt el és felfüggesztette ügyvédi tevékenysége alól. Hivatását a jogerős bírósági ítéletig nem gyakorolhatja. A jogerős végzés után az ügyvéd további sorsáról a fegyelmi tanács dönt: az ilyen jellegű esetek legtöbbször a kamarából való kizárást vonják maguk után, mondta Kertész a delmagyar.hu-nak.