Placebókkal tömte áldozatát a csaló

2011.10.04. 09:37 Módosítva: 2011.10.04. 13:29

A kórházban meghalt az a mellrákkal küzdő kecskeméti asszony, akinek hónapokig placebókat adott el több millió forintért egy szélhámos, írja a baon.hu. A csaló arra is rábeszélte áldozatát, hogy utasítsa vissza az orvosi kezeléseket, ami hozzájárulhatott a halálához.

Az asszonynál néhány éve diagnosztizálták a mellrákot, amit hagyományos kezelésekkel próbáltak gyógyítani. Az idős nő sokáig együttműködött az orvosokkal, majd váratlanul beszüntette a kemoterápiás és sugárdózisos kezelések felvételét.

A család akkor fogott gyanút, amikor olyan gyógyszereket találtak a betegnél, amelyekről semmilyen információjuk nem volt. Az asszony titokban eladott egy 28 millió forintot érő ingatlant, de a pénznek nyoma sem volt. Ekkor magánnyomozóhoz fordultak.

Kiderült, hogy a vagyon egy tíz éve Budapesten élő kiskunfélegyházi férfihez került, aki telefonon tartotta a kapcsolatot áldozatával. A gyógyszert postán kapta, és banki átutalással fizetett.

A csaló a pirulákról azt állította, hogy Magyarországon még nem engedélyezték, de Amerikában már bizonyítottan gyógyító hatású őssejtkészítmények. Azért drágábbak még az aranynál is, mert 16 ezer csecsemő köldökzsinórjából vett őssejtből állították össze.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a címke nélküli orvosságos üvegcsékben, a drogériákban, benzinkutaknál is kapható fokhagymatabletta, szójazselé, vízhajtó, C-vitamin volt.

  • Hírek
  • Hírek