Tűz volt a Kozma utca börtönnél

2011.10.05. 07:42 Módosítva: 2011.10.05. 12:54

Kedd este nem sokkal éjfél előtt tűzhöz riasztották a Fővárosi Tűzoltóságot a büntetés-végrehajtás Kozma utcai börtönéhez. Egy a szomszédban lakó olvasónk arról számolt be, hogy több rendőrautó (kommandós szállítóautó is), rabszállító, mentő és tűzoltó érkezett szirénázva a helyszínre. Az egész utcában füstszag terjengett, folyamatosan érkeztek az újabb egységek, több irányból is, így a XVII., a XVIII. és X. kerületből.

Kisdi Máté, a fővárosi Tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatta szerda reggel az Indexet, hogy egy a börtöntől különálló 100 négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz: a kisebb csarnokban faforgács égett, izzott 10 négyzetméteren.

A tüzet a kiérkező tűzoltók egy vízsugárral eloltották, személyi sérülés nem történt. Bár a hatóságok felkészültek rá, a börtönt nem kellett kiüríteni. A tűz okát még vizsgálják.

A BVOP sajtóosztályától a következő közleményt kaptuk az éjszakai tűzesetről: "A Budapesti Fegyház és Börtön egyik őrhelyén szolgálatot teljesítő biztonsági felügyelő október 4-én 23.00 órakor észlelte, hogy a börtön területén működő Budapesti Faipari Termelő és Kereskedelmi Kft. lapmegmunkáló műhelyének faforgács-csomagoló munkahelyéről füst szivárog. A helyszínre kiérkező tűzoltók a faforgács izzását, füstölését percek alatt megszüntették és az épületet átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát a Tűzoltóság szakemberei vizsgálják."

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egyelőre közigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket, a nyomozók a tűzvizsgálói véleményre várnak.