Előzetesben a szigetcsépi gyújtogatók

2011.10.07. 11:21

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a négy férfit, akik egy svájci állampolgár megbízásából, tévedésből gyújtották fel Szigetcsép polgármesterének a házát tavaly június végén.

A szigetcsépi polgármester házát 2009. június 29-én Molotov-koktélokkal gyújtották fel. A tetőszerkezet leégett, de a bent alvók időben ki tudtak menekülni, így senki nem sérült meg. A gyújtogatás napján Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy hajnali fél négykor érkezett bejelentés arról: a Szabadság utcában ég egy ház tetőszerkezete. Mivel az elsődleges tűzvizsgálói vélemény szerint felmerült a szándékosság gyanúja - az, hogy gyúlékony anyagot tartalmazó palackokat dobtak a házra - az ügyben nyomozás indult ismeretlen tettes ellen. A helybéliek az eset után elmondták: a polgármester házáról van szó, de az érintett nem kívánt nyilatkozni.

A rendőrség pénteki közleménye szerint a PMRFK az ügyben több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A gyanú szerint a bűncselekményt T. Sándor Attila budapesti lakos és társai követték el. A férfi beismerő vallomást tett. Eszerint egyik ismerőse, K. Attila bízta őt meg a szigetcsépi ház felgyújtásával bizonyos pénzösszegért, egy svájci állampolgár kérésére (aki a haragosának akart így keresztbe tenni).

T. Sándor G. Patrikkal feltérképezte a helyszínt, majd 2010. június 28-án késő este négyen indultak az épülethez. A maguk készítette Molotov-koktélokkal felgyújtották a házat, de K. Attila nem fizette ki a megbízási összeget, mert kiderült, hogy rossz épületet borítottak lángba.

A négy férfit elfogták, kihallgatásuk után őrizetbe vették őket, majd a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat – olvasható a rendőrség közleményében.