Magas lázzal kórházba került Gábor Zsazsa

2011.10.08. 23:08 Módosítva: 2011.10.09. 12:03

A magyar származású, 94 éves színésznőt szombat délelőtt "nagyon instabil"  állapotban szállították be a Los Angeles-i egyetemi kórházba – nyilatkozta a férje, Frederic von Anhalt.

Archív kép
Archív kép

Az évtizedek óta csak a bulvárlapokban szereplő színésznő néhány éve már gyengélkedik. Frederic von Anhalt herceg a Reutersnek úgy nyilatkozott, hogy Gábor Zsazsa állapota nem mondható jónak.

A dívának magas láza és magas vérnyomása volt, és mivel kiesett a gyomorszondája, melyen keresztül táplálták, "minden kijött belőle". Vér szivárog a gyomrába bekötött csőből.

A kórházban Gábor Zsazsa visszanyerte az eszméletét, és a szemét is kinyitotta már, de beszélni nem tudott.

Gábor Zsazsa az elmúlt évtizedben többször szorult már hosszabb kórházi ápolásra. Volt agyvérzése, több tüdőgyulladása, és a szövődmények miatt idővel amputálni kellett az egyik lábát.

Az összesen kilenc férjet elfogyasztó színésznő ma már inkább éles nyelvéről és színes életéről, semmint az évtizedekkel ezelőtti filmjeiről ismert. A hollywoodi híresség volt az első, akit a bulvársajtó az "arról híres, hogy híres" (famous for being famous) fordulattal jellemzett Amerikában. Azt azonban nem engedhették meg maguknak, hogy ne tudósítsanak extravagáns ügyeiről.