Bűnbanda végezhetett a kihűlt hajléktalanokkal

2011.10.10. 20:50

Egy bűnözőkből álló csoport foszthatta ki, majd vetkőztette meztelenre azt a két hajléktalant, akiket hétvégén találtak meg kihűlve Budapesten a Hunyadi téren, állítják az MTI Hírcentrumnak nyilatkozó, a környéken lakó emberek.

A Hunyadi tér közelében lakók szerint a banda már sokszor belekötött az arra járókba, több hajléktalant pedig meg is vertek, egyikük állítólag bele is halt. „Azt élvezik, hogy bele tudnak kötni hajléktalanokba. De nemcsak hajléktalanokba kötnek bele, hanem belekötnek rendes, civil emberekbe is" – mondta egy nő.

Vasárnapra hajnalban két hajléktalan férfi halt meg a VI. kerületi Hunyadi téren, halálukat az első vizsgálat szerint az 5-7 Celsius-fokos hidegben a kihűlés okozta.

Korábban a mentők is megerősítették, hogy  „hiányos ruházatban" találták meg a két hajléktalant, és már nem tudták megmenteni az életüket. Győrfi Pál szóvivő azt mondta, hogy „a körülmények nem voltak egyértelműek", de az ügy kivizsgálása nem a mentők feladata.

A Magyar Televízió Híradójának riportere bejelentést tett az új értesülésekről a rendőrségen. A BRFK tájékoztatása szerint a rendkívüli halálesetek osztálya foglalkozik az üggyel.