16 zombi sérült meg A kaptár 5 forgatásán

2011.10.11. 21:45
Tizenhat zombit alakító színész sérült meg kedden, amikor kiszaladt a lábuk alól egy emelvény A kaptár ötödik részének forgatásán Torontóban.

Mint a mentősök szóvivője elmondta, a zombijelmez különösen megnehezítette annak megítélését, hogy mennyire súlyosak az áldozatok sérülései.

A mentőket a Cinespace Filmstúdió riasztotta reggel nyolc órakor, és a kiérkező személyzetet tragikus kép fogadta. Mint később kiderült, ez inkább a hollywoodi látványtervezők profi jelmezeinek volt köszönhető: a 16 színész főleg kéz- és hátsérüléseket szenvedett. Az orvosok egyikük állapotát sem nevezte életveszélyesnek.

A rendőrség szerint a színészek hat méter magas emelvényen álltak, ami elmozdult alóluk, amikor tovább kellett volna lépniük egy másik emelvényre, ám a két emelvény között rés támadt, és abba estek bele.

A Resident Evil: Retribution című film 2012-ben kerül a mozikba. A film főhőse ismét Milla Jovovich, aki ügynöke szerint ott volt a forgatáson, amikor a baleset történt.

A rendőrség ipari balesetnek nyilvánította a balesetet, az ügyben a kanadai munkaügyi minisztérium indított vizsgálatot.