Márk
13 °C
28 °C

Letartóztatták a lakossági szuperhőst

2011.10.11. 00:04

Hétfőre virradóra a seattle-i rendőrség őrizetbe vette Phoenix Jonest, aki farsangi jelmezben, önjelölt szuperhősként járja az amerikai nagyváros utcáit, és ha bajt észlel, azonnal közbelép. Nem mindig jókor.

Phoenix Jones, aki fekete-arany mellvértet, macskanadrágot és maszkot visel, a vért alatt igazi golyóálló mellénnyel, hétfő hajnalban egy verekedést kívánt szétoszlatni úgy, hogy a résztvevőkre a tömegoszlatáshoz is használatos paprikaspray-t fújt. A helyszínre érkező rendőrök viszont megállapították, hogy az állítólagos verekedők mindössze táncoltak, és őrizetbe vették az önkéntes szuperhőst.

Phoenix Jones járőrözés közben
Phoenix Jones járőrözés közben

Phoenix Jones (eredeti nevén Benjamin Francis) egy seattle-i kosztümös brigád vezetője – a csoport tagjainak feltett célja, hogy elejét veszik a bűnözésnek, és lecsapnak a közterületen rendetlenkedőkre, az ittasan randalírozókra, a drogosokra, a drogdílerekre, és minden általuk renitensnek vélt járókelőre. Most azonban tévedett: „Sajnos erőszakhoz folyamodott – mondta az ABC-nek a seattle-i rendőrség szóvivője. – Bűncselekményt követett el, rátámadt ezekre a személyekre. Ez a törvénybe ütközik.”

A seattle-i szuperhősök legalább kilencen vannak, és a Kick-Ass (magyarul Ha/ver) című filmben látott példaképeik mintáján felbuzdulva kezdtek bele a rendrakásba. Fegyvert nem hordanak maguknál, bár egyikük, Red Dragon (Vörös Sárkány) gyakran látható egy hatalmas karddal, amiről azt állítja, még sosem kellett előhúznia a hüvelyéből. Bár a szuperhősök a rendőrség természetes szövetségeseinek tartják magukat, maguk a rendőrök nem igazán kedvelik őket, mert – mint azt az ABC januári felvételén egyikük elmondja – ha igazi baj van, az emberek végül úgyis a rendőrséget hívják.