Ötszáz forintért bántalmazta áldozatát a körözött rabló

2011.10.12. 12:37
Országszerte körözték azt a 26 éves férfit, aki kedden kirabolt egy 90 éves bácsit Csanádpalotán. A pityvarosi rendőrök a rablás után hamar megtalálták, akkor derült ki, hogy már rég börtönben kéne lennie egy lopási ügyben hozott jogerős ítélet alapján.

Végrehajtandó szabadságvesztés miatt körözték azt a 26 éves csanádpalotai férfit, aki kedd délelőtt rabolt ki egy 90 éves bácsit a városban.

A rabló a nyitot kapun ment be, majd azonnal rátámadt a járókeretes bácsira és pénzt követelt. Amikor a bácsi azt mondta, nincs pénze, többször megütötte és újra pénzt követelt. A bácsi ekkor a párnája alól előszedett ötszáz forintnyi aprót, amit átadott. A rabló ezután elmenekült.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az ügyben a makói kapitányság és a pityvarosi őrs munkatársai kezdtek nyomozni, és hamar a látókörükbe került a gyanúsított, akit amúgy országosan köröztek, mert nem kezdte meg lopás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos börtönbüntetését.

A rabló egy csanádpalotai lakosnál bujkált, akit szintén köröztek, mert nem fizette be szabálysértési bírságát, ezért 20 nap elzárásra ítélték.

A házkutatás során a rablónál egy éles lőszert is találtak, ezért rablás, lopás és lőszerrel visszaélés gyanújával indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatása után átszállították a szegedi börtönbe, ahol megkezdte jogerős büntetése letöltését.