Mészárlás egy kaliforniai fodrászatban

2011.10.13. 00:54 Módosítva: 2011.10.13. 09:08

Nyolc ember meghalt, amikor szerdán lövöldözés tört ki a Seal Beach nevű kaliforniai városkában, Los Angeles közelében. Az első jelentések hat halottról, és három súlyos sebesültről, számoltak be, de az utóbbiak közül ketten a kórházba szállítás után belehaltak sérüléseikbe, a harmadik ápolt állapota válságos.

fodrászat K EPA20111013004
Fotó: Paul Buck

A feltételezett tettest a rendőrök bűncselekmény helyszínétől mintegy egy kilométerre fogták el, amint egy fehér kisteherautóval igyekezett elmenekülni a helyszínről. A letartóztatott fehér férfi, aki golyóálló mellényt viselt, nem tanúsított ellenállást. Az autóban egy meg nem nevezett típusú lőfegyvert is lefoglaltak.

A véres incidens okairól a rendőrség még nem adott ki tájékoztatást, csak annyit közölt: vizsgálják, hogy milyen kapcsolat lehetett a magányos támadó és a Salon Meritage-ban lelőtt emberek között és hogy mi lehetett a gyilkos indítéka. Az áldozatok között fodrászok és ügyfelek is vannak, köztük a szalon tulajdonosa. Rendőrségi közlés szerint lövöldözésnek vannak sértetlen túlélői is.

Szemtanúk elbeszéléseire és helyi forrásokra hivatkozó médiainformációk szerint a támadó az egyik fodrásznő elvált férje volt. A férfi és a nő között elmérgesedett a kapcsolat a gyermekelhelyezés tekintetében támadt vita miatt.

K EPA20111013008
Fotó: Paul Buck

A támadóról a televízióban bemutatott felvételek nyomán a szomszédokra hivatkozó AP  hírül adta, hogy a férfi neve Scott Dekraai. A hírügynökség kiderítette, hogy a fodrászüzletnek volt egy Michelle Dekraai nevű kozmetikusa.

A Long Beach Press-Telegram értesülése a fodrászüzlet egyik alkalmazottja a kozmetikai szobába, egy másik pedig a mellékhelyiségbe bezárkózva vészelte át a támadást. Az első sértetlen maradt, az utóbbi azonban megsebesült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport