Hét halott, tizennyolc sérült az utakon

2011.10.13. 08:20 Módosítva: 2011.10.13. 14:58
Rövid idő alatt három súlyos baleset történt. A Nógrád megyei Bátonyterenyénél öten, a Bács-Kiskun megyei Kecel közelében ketten haltak meg.

A 21-es főúton, a Nógrád megyei Vizslás-Újlak és Bátonyterenye között öt ember meghalt csütörtök reggel negyed nyolc körül, közölte a rendőrség. Az első információk még három halottról szóltak, később ezt pontosították.

Egy mikrobusz és egy Salgótarjánból Pásztóra tartó menetrend szerinti busz karambolozott. A balesetnek hat sérültje is van – közölte Dankóné Nagy Éva, a Nógrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

D KOM20111013002
Fotó: Komka Péter

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentésben két helikopter és öt mentőautó vett részt.

A sérültek nincsenek életveszélyben. Egyikőjüknek nyílt térdtörése volt, őt már megműtötték. A másik sérültet – akinek eltört az állcsontja, és bordatöréssel járó mellkasi sérüléseket is szenvedett – pénteken műtik meg. Mindkettejük állapota stabil. Négyen zúzódásokkal és hámsérülésekkel megúszták, ők pénteken valószínűleg hazamehetnek, mondta Laczkó Tamás, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház orvosigazgatója.

A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek, a forgalmat a főúttal párhuzamos szervizútra terelték.

Az MTI tudósítója szerint a magyar rendszámú Ford Transit Salgótarjánból szállított munkásokat, amikor a baleset történt. Az öt halálos áldozat – három nő és két férfi – a kisbuszban utazott.

A baleset egyik szemtanúja szerint a kisbusz sofőrje valószínűleg azért tért át a másik sávba, mert elaludt vagy rosszul lett vezetés közben.

Molnár Róbert, a Nógrád Volán Zrt. személyszállítási igazgatója az nport.hu-nak elmondta: a rendőrség alkoholszondás vizsgálatnak vetette alá a buszsofőrt, amely negatív eredménnyel zárult. "Beszéltünk vele, és elmondta, igyekezett elkerülni az ütközést, de már nem tudta" – tette hozzá.

A Salgótarjánból 6.55-kor induló, Pásztóra tartó járaton tíz-tizenöt utas volt. Azok, akik bérlettel vagy menetjeggyel utaztak, számíthatnak a közlekedési társaság által megkötött biztosításra.

Mentőhelikopter távozik a baleset helyszínéről
Mentőhelikopter távozik a baleset helyszínéről
Fotó: Komka Péter

A Bács-Kiskun megyei Császártöltés és Kecel között, az 54-es főúton ketten haltak meg, amikor frontálisan összeütközött egy autó és egy áruszállító furgon. Az eddigi információk szerint a sofőrök vesztették életüket, utasaik nem voltak. A balesetről egy szolgálaton kívüli rendőr értesítette a hatóságot.

A Fejér megyei Magyaralmás közelében is volt egy súlyos baleset: a 81-es főúton két, munkásokat szállító kisbusz karambolozott. Nyolcan könnyebben, négyen súlyosan megsérültek. A sérülteket Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították – olvasható a rendőrségi közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport