Ütötték, rugdosták a földre került rendőrt

2011.10.14. 12:58

Őrizetbe vettek négy férfit, akik rendőröket bántalmaztak szerdán este Érden, közölte a Pest megyei rendőr-főkapitányság.

A szolgálatban lévő járőrök egy autó utasait akarták igazoltatni a Velencei úton, egy kocsma előtt. Ők már ekkor szidták a rendőröket, majd beszálltak a kocsiba. Elindultak, a rendőrök megkülönböztető jelzéssel állították meg a kocsit.

Felszólították az utasokat, hogy szálljanak ki, de L. Lajos minden előzmény nélkül megpróbálta megütni az előtte álló rendőrt, akit társa védett meg. Ettől L. Lajos még agresszívabb lett, és M. Attilával együtt a társát megvédő rendőrre támadt. Utóbbi ököllel ütött, a földre kerülő járőrt tovább ütötte, majd rugdosni kezdték.

A rendőrök gázsprével próbáltak védekezni, végül rádión kértek erősítést. Az egyik brutálisan bántalmazott rendőr elő tudta venni szolgálati fegyverét, és leadott két figyelmeztető lövést. Az időközben a helyszínre érkező kollégáik fogták el a támadókat, köztük F. Mártont és B. Barnabást is.

A bántalmazott rendőrök nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket – arccsont- és orrcsonttörést, kéztörést, zúzódásokat – szenvedtek.

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt a további eljárást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja.