Béla
13 °C
27 °C

Levágják a szerelemlakatokat a Tiszavirág hídról

2011.10.19. 15:34

Rendszeresen levágják a szolnoki Tiszavirág híd acélsodronyairól azokat a lakatokat, amelyeket szerelmes párok kattintanak fel egyre nagyobb számban az átkelőre: az önkormányzat városüzemeltetési szakemberei a rongálódástól tartva védik meg ily módon a település centrumát a Tiszaligettel összekötő, garanciális műtárgyat.

Az elmúlt hónapokban több száz kisebb-nagyobb fémzárat kellett eltávolítani a hídról, mert félő volt, hogy összsúlyuk egy idő után megrongálja a könnyűszerkezetes híd korlátjával párhuzamosan futó acélköteleket, közölte a polgármesteri hivatal sajtószóvivője szerdán.

Pókász Endre hozzátette: a város keresi a megoldást arra, hogy találjon egy helyet, ahol ezek a szerelmi zálogot jelképező lakatokat elhelyezhetők, de erre műszaki-biztonsági szempontból nem a Tiszavirág híd a megfelelő helyszín.

Az idei év elején átadott gyalogos és kerékpáros hidat a város lakossága szinte azonnal megkedvelte, és sokan - köztük szép számmal fiatalok - keresik fel egy-egy randevú, beszélgetés vagy a látványt élvező séta kedvéért. Az esti órákban a hidat megvilágító 824 lámpatest pedig romantikus hangulatot teremt a szerelmesek számára - feltehetően ezzel magyarázható Szolnokon is a külföldön számos ország idegenforgalmi központjában már kedvelt "lakatolás".