Kázmér
-2 °C
15 °C

Oroszlánok, tigrisek, farkasok szabadultak Ohiora

2011.10.19. 09:23
Közel ötven oroszlán, medve, tigris, farkas szabadult ki egy ohioi magánállatkertből. A tulajdonost holtan találták a parkban. A hatóságok megpróbálják kilőni a lakosságra veszélyes állatokat.

Vadállatok tucatjai szabadultak ki kedden egy ohiói vadasparkból, amely egzotikus fajoknak adott otthont - közölték a helyi hatóságok rendkívül veszélyesnek ítélve a helyzetet.

A hatóságok a Zanesville-ben lévő rezervátum kerítését átszakítva, az állatok ketreceit pedig nyitva találták, majd a rábukkantak a tulajdonos holttestére. Egyelőre nem tudni, mi okozta Terry Thompson halálát, de teteme közelében több különösen veszélyes vadállat volt.

A vadasparkban oroszlánok, tigrisek, gepárdok, farkasok, zsiráfok, tevék és medvék éltek. A terepjárókon cirkáló rendőrök megkezdték kilövésüket, és már 25 állatot - köztük farkasokat és medvéket - leterítettek. Félő azonban, hogy több állat a közeli erdőkben rejtőzött el, és több vad tűnt fel egy környező országút mentén is.

A környék lakosságát arra intették, hogy ne hagyja el otthonát, mert a kiszabadult állatok rendkívül agresszívak, életveszélyesek, igaz, egy gondozó közölte: hétfőn bőségesen ellátták élelemmel a fenevadakat. A környéken négy iskolában szüneteltetik az oktatást.

Közben segítség érkezett egy közeli állatkertből, amelynek szakemberei igyekeznek visszacsalogatni a vadaspark területére az állatokat a ketreceikben elhelyezett élelemmel.