Kilőtték az Ohióban elszabadult vadállatokat

2011.10.20. 06:28
Bengáli tigrist, feketemedvét, farkast és oroszlánt is lelőttek, egy majmot még keresnek. Az állatok tulajdonosa valószínüleg öngyilkos lett.

Közel ötven vadállatot lőttek le a hatóságok Ohio államban az Egyesült Államokban, melyek egy helyi vadasparkból szabadultak ki, rémületben tartva a környék lakosságát. Az 56 kiszabadult állat közül már 49-et kilőttek, mondta Matt Lutz Muskingum megyei seriff.

Jack Hanna columbusi állatkertigazgató
Jack Hanna columbusi állatkertigazgató
Fotó: Matt Sullivan REUTERS/Matt Sullivan

A lelőtt egyedek között volt 18 bengáli tigris - amely a veszélyeztetett fajok közé tartozik -, de végeztek többek között hat fekete- és két szürkemedvével, két farkassal és 17 oroszlánnal is. Egy nagymacskát, amely egy autópályára tévedt, egy gépkocsi ütött el.  A szökött állatok közül három leopárdot, egy szürkemedvét és két makákó majmot befogtak, egy másikat pedig még keresnek.

Szökött vadállatokra figyelmeztető tábla az út mentén, Zanesville közelében
Szökött vadállatokra figyelmeztető tábla az út mentén, Zanesville közelében
Fotó: Jay Laprete

A hatóságok az állatok elaltatásával is megpróbálkoztak. Egy állatorvos például altató lövedéket lőtt egy kifejlett, közel 130 kilogrammos tigrisbe, ám a vad felpattant és az orvosra támadt, mire a seriff helyettese gyorsan leterítette.

Az állatok még kedden szabadultak ki a Zanesville városában lévő rezervátumból. A hatóságok a vadaspark kerítését átszakítva, az állatok ketreceit pedig nyitva találták, majd a rábukkantak a tulajdonos holttestére. A férfi a jelek szerint saját kezével vetett véget életének, bár búcsúlevelet nem hagyott.

Erről a farmról szöktek meg a vadak
Erről a farmról szöktek meg a vadak
Fotó: Jay Laprete

A hatóságok a veszélyes vadaktól tartva tanítási szünetet rendeltek el, a környék rémült lakosait pedig felszólították, hogy maradjanak otthon.