Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Veszélyes anyag miatt lezárták a XXIII. kerületi Hősök terét

2011.10.29. 11:47 Módosítva: 2011-10-29 13:20:26

Hozzávetőleg kétórányi időre lezárták a fővárosban a XXIII. kerületi Hősök terét, mert egy autó ablakára olyan üzenet volt kiragasztva, hogy a kocsiban veszélyes anyag van – mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

A kocsiban egy fiatal férfi mozdulatlan teste feküdt – közölte. Pap Judit, a BRFK sajtóügyeletese kora délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy 32 éves soroksári férfi holttestét találták meg az autóban, és az idegenkezűség feltehetően kizárható.

Nem került veszélyes anyag a levegőbe

Az autót tizenegy óra után szállították el a térről egy szántóföldre. Ott kinyitották a járművet, és megállapították, hogy a kocsiban lévő ember halott. A tűzoltók különféle vegyszeres dobozokat és flakonokat találtak az autóban, de a Hősök terén nem került veszélyes anyag a levegőbe – tette hozzá a szóvivő.

Barta Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője ezt megerősítette, és elmondta: az autó kinyitásakor is figyelték, hogy mi kerül a levegőbe. A mérések nem igazolták, hogy halálos gáz szabadult volna el. Hozzátette: feltételezhetően különböző savak voltak az autóban, a kocsiablakra ragasztott papíron pedig az állt, hogy hidrogén-szulfid.