Gyógyszere miatt aludhatott el a kamionos

2011.11.01. 18:33

Az MTI Hírcentrum információi szerint beteg volt az M43-as úton halálos balesetet okozó román kamionsofőr. A hasmenésére kapott gyógyszer miatt könnyen elaludhatott, írja a hirado.hu.

A férfi egy nappal a baleset előtt az aradi kórházban járt kivizsgáláson, gyomorbántalmai és hasmenése volt. Az orvosok kérték a kamionsofőrt, hogy maradjon bent kivizsgáláson, de a sofőr ezt megtagadta, és éjjel elindult a németországi fuvarra. A férfi gyógyszert kapott Aradon, ami könnyen álmosságot okozhatott. Ez is oka lehetett a tömegbalesetnek az M43-as autópályán.

A kórházban rendőrök őrzik a kamionost, aki a 14 halálos áldozattal járó tömegbalesetet okozta vasárnap Makónál. A férfivel tegnap este közölte a rendőrség, hogy őrizetbe veszi, az előzetes letartóztatását már kezdeményezték.

Közben a hatóságok azonosították mind a 14 áldozatot. Az előzetes hírekkel ellentétben két gyerek halt meg a balesetben az autópályán: egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú. A testvérpár édesapja túlélte a balesetet, válságos állapotban van a szegedi klinikán.

Bár sikerült külső rögzítést helyezni a medencéjére és ellátni a combcsont törését, még mindig nem stabilizálódott az állapota - közölte a Szegedi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Varga Endre elmondta, a baleset egyetlen túlélőjének veseműködési problémái is vannak, állapota továbbra is életveszélyes. A román kamionsofőr combcsonttörését tegnap megműtötték, állapota stabil - tette hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport