Jobban van az M43-ason tömegkarambolt okozó sofőr

2011.11.02. 15:21 Módosítva: 2011.11.02. 15:22

A jövő hét elejéig az M43-as autópályán hétfőre virradóra történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatának holttestét Romániába szállítják – közölte Razvan Paul Ciolca, a szegedi román főkonzulátus másodtitkára.

A főkonzultus állandó kapcsolatban van a rendőrséggel és a Szegedi Tudományegyetem igazságügyi szakértői vizsgálatokat végző munkatársaival, és segítséget nyújt a hozzátartozóknak a tizennégy holttest hazaszállításában.

Az áldozatok azonosítása és a szakértői vizsgálatok már befejeződtek, ezért a konzulátus felvette a kapcsolatot a szállítást végző cégekkel. Előreláthatólag hétfőre vagy keddre valamennyi holttestet hazaszállítják Romániába.

Hétfőre virradó éjszaka egy Szeged felé tartó faanyagot szállító román kamion átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, oldalára borult, és a szemben lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult.

A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, köztük egy hatéves kislány és egy nyolcéves kisfiú. A roncsból egy túlélőt – a gyermekek édesapját – tudtak kiemelni a tűzoltók, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók.

Razvan Paul Ciolca tájékoztatása szerint a kamionsofőr – akit hétfőn megműtöttek – a körülményekhez képest jól van. A kisbuszból kiszabadított férfi állapota viszont továbbra is kritikus.

A baleset előidézőjét, a román kamion sofőrjét halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport