Előzetesbe kerül a román kamionsofőr

2011.11.03. 12:39

Harminc napra elrendelte a Szegedi Városi Bíróság csütörtökön annak a román kamionsofőrnek az előzetes letartóztatását, aki az M43-as autópályán hétfőre virradóra történt, tizennégy halálos áldozatot követelő tömegszerencsétlenséget okozta.

A bíróság a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján tartotta ülését, ott, ahol a 31 esztendős aradi férfit ápolják. Az osztályt több rendőr is őrizte. A férfi ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Hétfőre virradó éjszaka egy Szeged felé tartó, faanyagot szállító román kamion átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, oldalára borult, és a szemben lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult.

A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak köztük egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú. A roncsból egy túlélőt – a gyermekek édesapját - tudtak kiemelni a tűzoltók, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A korábbi hírek szerint a hasmenésére kapott, nyugtató mellékhatású gyógyszer miatt alhatott el a volánnál.

Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport