Ki akarták kötni az áramot, fegyvert rántott

2011.11.04. 00:05
Közfeladatott ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indul eljárás az ellen a férfi ellen, aki házfegyverrel fenyegette meg az áramszolgáltató szerelőit, akik tartozása miatt ki akarták kapcsolni az áramot a férfi boltjában.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt állította elő a rendőrség azt a kínai férfit, aki gázpisztollyal fenyegette meg boltjában a DÉMÁSZ szerelőit Kalocsán.

Az áramszolgáltató egyik munkatársa a délelőtti órákban telefonon tett bejelentést az esetről a Kalocsai Rendőrkapitányság ügyeletén. Elmondta: egy helyi kínai bolt vezetője az üzlet raktárában egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette őt és kollégáját, megakadályozva őket abban, hogy a jelentős díjtartozást felhalmozott fogyasztónál kikössék az áramot.

A helyszínre érkező rendőrök előállították a kínai származású férfit, aki kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A bolt átkutatása során a rendőrök a villanyszerelők távol tartására használt gáz-riasztó fegyvert és a hozzá tartozó lőszereket is lefoglalták. 
Az ügyben közfeladatott ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.