Nitrogénszállító kamion ütközött autóval

2011.11.04. 16:24 Módosítva: 2011.11.04. 17:20

Nitrogénszállító kamion ütközött össze egy személyautóval a 8-as főúton Tüskevár és Karakószörcsök között, az ütközés következtében az autó vezetője életét vesztette – közölte Bakos György, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Hozzátette: a veszélyes anyagot szállító kamion tartálya nem sérült meg, miközben az oldalára borult, így nitrogén nem jutott a környezetbe. A helyszínen a katasztrófavédelem szakemberei biztonsági zónát létesítettek, a vegyi felderítő csoport folyamatos méréseket végez. A műszaki mentés alatt a kamion rakományát szivattyúkkal átfejtik egy másik tartályba, ez késő estig eltart. A balesetben a személyautó utasa megsérült, a kamion sofőrjét a mentők a helyszínen látják el – mondta Bakos György.

A rendőrség közlése szerint a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat Kamond-Kerta-Karakószörcsök felé terelik.

A személygépkocsi Jánosháza felől haladt Devecser irányába, majd eddig tisztázatlan körülmények között áttért az út menetirány szerinti bal oldalára, és összeütközött a nitrogént szállító tartálykocsival – közölte Orsós Károly, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport