Röntgennel fedezték fel a kamionban rejtőzködő migránsokat Röszkénél

2011.11.06. 09:57
Röntgenberendezéssel fedeztek fel a röszkei átkelőnél tizenkét határsértőt, akik egy bolgár kamionban rejtőzködtek - tájékoztatott a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) vasárnap.

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy az okmányok szerint Bulgáriából Franciaországba akkumulátorokat szállító kamion vámzár zsinórján sérülések láthatók, ezért a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek - mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A röntgenképeken emberi alakok látszódtak a szállítmány között megbújva. A kamion felnyitásakor tíz afgán és két pakisztáni állampolgár került elő - tette hozzá.

A pénzügyőrök a külföldi állampolgárokat átadták a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének, ahol tiltott határátlépés, úti okmánnyal kapcsolatos szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A sofőrrel szemben embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség folytat büntetőeljárást - közölte az őrnagy.

  • Tippek
  • Betét